Voor meer informatie of vragen bel +31-(0)35-53.88.336 bereikbaar tot 21:00 uur

Reset Password

klik om in te kunnen zoomen
Kaart laden
We didn't find any results
open map
Advanced Search

Vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk: de Provence en Côte d’Azur

ProvAzur verhuurt luxe villa’s en comfortabele vakantiehuizen aan de Côte d’Azur en in de Provence.

De Provence is geen administratieve regio zoals bijvoorbeeld een departement, maar wel een door iedereen gebruikte naam voor deze streek. Dat maakt het niet makkelijk om te omschrijven wat nu exact de Provence is. Veel mensen zien het binnenland ten noorden van de kuststrook van de Côte d’Azur als de Provence.  Maar ook de Côte d’Azur maakt deel uit van de Provence, waardoor deze zich uitstrekt van het Rhônedal in het westen tot aan Italië in het oosten, en van de Middellandse Zee in het zuiden tot aan de Drôme en Isère in het noorden.

De departementen binnen de Provence

PACADe administratieve regio die grotendeels met de Provence overeenkomt is de PACA (Provence-Alpes-Côte d’Azur) met daarin de departementen Var (83), Alpes Maritimes (06), Bouches-du-Rhône (13), Vaucluse (84), Alpes-de-Haute-Provence (04) en Hautes-Alpes (05), waarvan hier het wapenschild getoond wordt. De departementen in Frankrijk zijn genummerd, op alfabetische volgorde.
Er is een discussie gaande in Frankrijk om het aantal administratieve gebieden te verkleinen, waarbij verschillende opties bekeken worden, zoals bijvoorbeeld het verwijderen uit de PACA van de Hautes Alpes en het toevoegen van de kustdepartementen Gard en Hérault, beide ten westen van de Bouches-du-Rhône. Maar ook gaan er stemmen op om de PACA anders te noemen. De nogal lange naam Région Sud Provence-Alpes-Côte d’Azur wordt daarbij genoemd, waarvan men dan hoopt dat die min of meer vanzelf (want dat is wel erg lang…) Région Sud wordt. Het laatste woord daarover is nog niet gezegd.

Ideale en comfortabele vakantiehuizen

Provence betekent voor Nederlanders en Belgen vooral vakantie, zee, zon, golfen, zwemmen en de geuren van tijm en rozemarijn, de kleuren van lavendel en zonnebloemen.
ProvAzur verhuurt hier al vele jaren ‘avec grand plaisir’ vakantiehuizen aan.

De villa’s van ProvAzur liggen vooral in de Var en de Alpes Maritimes

Allereerst de Var, waarbinnen de meeste villa’s van ProvAzur liggen met plaatsen als Saint Tropez, Sainte Maxime, Grimaud, Gassin, La Croix Valmer en  Les Issambres. De hoofdstad van dit departement is Toulon. Vervolgens de Alpes Maritimes, waar plaatsen als Nice, Cannes, Biot, Mougins en Mandelieu te vinden zijn.
Ook hier staan prachtige villa’s die je via ProvAzur kunt huren.

Dan is er aan de westkant de Bouches-du-Rhône met als belangrijke plaatsen Marseille en Aix-en-Provence. Boven dit gebied ligt de Vaucluse met plaatsen als Carpentras en Avignon. Ten noorden van de VAR liggen de Alpes-de-Haute-Provence. Hier zijn plaatsen als Digne en Castellane. Verder is er nog het departement Hautes-Alpes met de hoofdstad Gap.

In de PACA wonen zo’n 5 miljoen mensen, waarvan 80% is geconcentreerd in de 5 steden Marseille, Aix-en-Provence, Nice, Toulon en Avignon. Het gebied is 31.400 km2 groot, waarmee het 75% van de grootte van Nederland is en ongeveer even groot als België.

kaart Provence Côte d'Azur

 • Waar wilt u heen?

Gemiddelde klantwaardering voor service ProvAzur
9.4/10

Wij selecteren voor u

 • Fijne locaties, bij strand of dorp
 • Kwaliteit villa’s met zwembad en volop privacy
 • Het vakantiehuis dat bij u past

Ervaring en zekerheid in Zuid-Frankrijk

 • ProvAzur bestaat sinds 2004 en lid van de SGR
 • Uitstekende kennis van Zuid-Frankrijk
 • Wij kennen de eigenaren persoonlijk

We regelen het voor u

 • Alle villa’s door onszelf bezocht
 • Mensen ter plekke voor ontvangst en vragen
 • Goed bereikbaar, ook buiten kantooruren

Het is zoals u het verwacht

 • Fotoreportages door onze eigen mensen
 • Beschrijvingen op basis van eigen bezoek
 • Teksten ook op basis van klantreacties

Blijf op de hoogte van ProvAzur nieuws en aanbiedingen