Voor meer informatie of vragen bel +31-(0)35-53.88.336 bereikbaar tot 21:00 uur

Reset Password

header_image
Advanced Search

Stranden, Strandtenten en Beach Clubs in Zuid-Frankrijk aan de Côte d’Azur

Zuid-Frankrijk, zon, zee en strand

Veel van de vakantievilla’s die ProvAzur verhuurt liggen in de buurt van de stranden aan de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. Daarom vindt u hieronder beschrijvingen van veel van deze stranden en de bijbehorende strandtenten en beach clubs.

 

Het SCHIEREILAND (PRESQU’ÎLE) van SAINT -TROPEZ

Een mooi woord “presqu’île”, dat letterlijk hetzelfde betekent als het Nederlandse “schiereiland”, een bijna-eiland dus. Veel van de beroemde strandtenten en beachclubs van Zuid-Frankrijk vindt u op dit schiereiland van Saint Tropez en dan met name bij Pampelonne. We zullen er een paar behandelen.

SAINT TROPEZ

Rondom Saint Tropez vindt u vele stranden, waaronder wellicht de bekendste, dat van Pampelonne, dat eigenlijk bij Ramatuelle hoort.

De informatie over Pampelonne vindt u hieronder bij Ramatuelle, maar hier behandelen we eerst een aantal stranden van Saint Tropez zelf.

 

 

 

Leï Salins:
Rustig en ontspannen sfeer en toch maar 6 kilometer van het centrum van Saint Tropez. Een deel openbaar strand en een deel privé met een restaurant.
Adres: (aan het einde van) Route des Salins
Website: www.lessalins.com
Email: contact@lessalins.com
Telefoon: +33-494-97.15.66

 

Plage de la Moutte:
Ook aan de oostkant van het schiereiland, vlakbij Les Parcs de Saint Tropez, maar lastig te bereiken. U komt er via de Chemin des Treilles de la Moutte,  te rijden tot aan waar het afgesloten is en alleen toegankelijk voor bewoners. Hier uw auto parkeren en de weg naar beneden nemen, vlak achter de afsluiting. Aan het eind is weer een afsluiting met een voetpad naar de zee. Hoewel officieel niet toegestaan, vindt u op een deel van het strand vaak naturisten. Geen strandtenten.

 

Plage des Canoubiers:
Het strand op 3-4 kilometer van het centrum van Saint Tropez, waarvandaan u het huis van de nog steeds tot de verbeelding sprekende Brigitte Bardot kunt zien. Het zandstrand is ongeveer 300 meter lang en er is een gratis parking. Onder de Pins Parasols (naaldbomen) kunt u schaduw vinden. Hier zijn geen strandtenten of beach clubs.

 

 

Plage Les Graniers:
Een klein strand met restaurant, vlakbij Saint Tropez, goede ambiance met gegrilde vis en vlees. Ideaal voor de lunch (sluit half acht ’s avonds).
Adres: Plage des Graniers
Website:  www.lesgraniers-sainttropez.com
Email :
lesgraniers-sainttropez.com
Telefoon: +33-494-97.13.43

 

Pearl Beach-Key West:
Pearl Beach Saint TropezEen uitstekend  restaurant direct aan de baai van Saint Tropez, op 1200 meter van hartje centrum Saint Tropez. Gezien de ligging kunt u hier tot laat in de middag/avond genieten van de ondergaande zon. Ook vanaf het dakterras en ook ’s avonds.
Adres: Quartier de la Bouillabaisse
Website:  www.thepearlbeach.com
Email : contact@thepearlbeach.com
Telefoon: +33-498-12.70.70

 

Plage de Bouillabaisse:
Bij de entree van het dorp Saint Tropez, komend van Port Grimaud, en ter hoogte van de rotonde waarop u rechtsaf gaat als u naar de stranden van Pampelonne wilt. Het strand biedt een fraai zicht op de baai van Saint Tropez en Sainte Maxime aan de overkant van de baai.
Adres: Avenue du 15 Août, Quartier la Bouillabaisse
Website : www.labouillabaisse-plage.com/en
Email : via website
Telefoon: +33-494-97.54.00;

 

     >> ONZE VILLA’S BIJ SAINT TROPEZ

 

RAMATUELLE

De zandstranden van Pampelonne strekken zich uit over 5 kilometer langs de baai waarin op hoogtijdagen vele fraaie motor- en zeiljachten afgemeerd liggen.

De opvarenden verplaatsen zich vanaf hun schepen met kleinere bootjes naar een van de vermaarde strandtenten.
Verder naar het zuiden, aan de andere kant van Cap Camarat, vindt u de stranden van Escalet. Minder lang dan het strand van Pampelonne, maar ook beduidend minder parkeerplaatsen en dus minder gasten.

 

Club 55:
Waarschijnlijk de beroemdste, “waar het zien en gezien worden” tot cultuur verheven is. De geschiedenis van Club 55 gaat terug tot het jaar van oprichting, 1955, toen het ’t eerste etablissement was op de stranden van Pampelonne. Het was in die jaren regisseur Roger Vadim die hier neerstreek voor de film “Et Dieu créa la Femme” met Brigitte Bardot.
Adres: 43 Boulevard Patch, Ramatuelle
Website: www.club55.fr
Email: niet gepubliceerd
Telefoon: +33-494-55.55.55 (hoe kan het ook anders….)

 Nikki Beach:
Let’s party! Een “dependance” van de gelijknamige strandtent in Miami, jetsetters en hiphoppers.  Ligt niet op, maar direct achter het strand en heeft een zwembad.
Adres: Route de l’Epi, Ramatuelle
Website: www.saint-tropez.nikkibeach.com
Email: reservations.sttropez@nikkibeach.com
Telefoon: +33-494-79.82.04;

 

Tahiti Beach:
Vroeger de stek voor vips en sterren als Julia Roberts, tegenwoordig iets minder exclusief. Herkenbaar aan de oranje strandstoelen en oranje parasols. Aan de meest noordelijke kant van Pampelonne.
Adres: Quartier du Pinet, Plage de Tahiti, Ramatuelle
Website: www.tahiti-beach.com/en
Email: tahiti@tahitibeach.com
Telefoon: +33-494-97.18.02


La Réserve Beach
:

Vlakbij Nikki Beach. De inrichting van La Réserve Beach, die aansluit op de omliggende natuur, is ontworpen door Philippe Starck. De kaart is mede tot stand gekomen met de Michelin-ster kok van La Réserve restaurant, Eric Canino.
Adres: Route de l’Epi, Ramatuelle
Website: www.lareserveplage.com
Email: info@lareserve-plage.com
Telefoon: +33-494-96.39.88

 

Byblos Beach:
Byblos PampelonneAls onderdeel van het vermaarde Byblos Hotel in Saint Tropez is Byblos Beach sinds 2019 aanwezig op de stranden van Pampelonne. En hoe! Prachtig uitzicht, mooi gedekte tafels op een fraai terras, aan het einde van de Boulevard Patch en vlakbij Club55.
Adres: Boulevard Patch, Ramatuelle
Website: www.byblos.com
Email: esurmain@byblos.com
Telefoon: +33-494-43.15.00


Indie Beach
:

Aan het meest zuidelijke deel van het strand van Pampelonne, begonnen door een aantal 25-jarigen. Vanwege de ligging iets minder druk dan bij veel andere strandtenten.
Adres: Route de Bonne Terrasse, Ramatuelle
Website: www.indiebeach.fr
Email: info@indiebeach.fr
Telefoon: +33-494-79.81.04


Tropezina Beach
:
Tropezina Pampelonne Aan de noorzijde van Pampelonne, dus vlakbij Saint Tropez, vindt u Tropezina Beach. Mediterrane keuken, groot terras en het water van de baai bijna aan uw voeten….. .
Adres: Route du Pinet, Ramatuelle
Website: www.jardin-tropezina.fr/en/
Email:
Telefoon: +33-494-97.36.78

 

     >> ONZE VILLA’S BIJ RAMATUELLE

 


LA CROIX VALMER

Het bekendste strand van La Croix Valmer is Gigaro Plage, dat aansluit op Plage de Héraclée.

Hier vindt u verscheidene strandtenten of restaurants met terras aan het strand. Van zeer luxe met bijbehorend prijskaartje tot lager geprijsd. Ook kunt u heerlijk vertoeven op het strand Plage de la Douane dat ongeveer op de grens tussen La Croix Valmer en Cavalaire ligt.

 

 

Plage de Heraclée:
Behorend bij het hotel La Pinède en het statige Hotel Château de Valmer bij Plage de Héraclée. Met een heerlijk zwembad, strand met ligstoelen en grote terrassen. Hogere segment.
Adres: 382 Boulevard de Gigaro
Website: www.pinedeplage.com/fr/hotel-4-etoiles-cote-d-azure
Email: info@pinedeplage.com
Telefoon: +33-494-55.16.16


Plage de Heraclée
:

Een strandtent aan de Plage de Héraclée, zoals die eigenlijk altijd was. Zand tussen de tenen, prachtig uitzicht en goed menu voor de middagmaaltijd.
Adres: Impasse d’Heraclée – La Croix Valmer
Website:
Email :
Telefoon: +33-494-79.70.76

 

Tabou Beach:
Een strandtent aan de Plage du Débarquement, met familiale atmosfeer en menu kaart ook voor kinderen. Groot zandstrand, met zicht op een deel van het schiereiland aan de linkerkant, de Iles d’Hyères en Cavalaire aan de rechterkant.
Adres: Plage du Débarquement – La Douane et les Ruines – La Croix Valmer
Website: www.taboubeach.com
Email : contact@tabou.com
Telefoon: +33-9-62.63.97.12

 

Marius à la Plage:
Aan de oostkant van Plage Gigaro, recht tegenover de kleine Spar supermarkt. Met de voeten in het zand, eenvoudige tafels en stoelen en juist daarom ook zo leuk.
Adres : Plage de Gigaro
Telefoon: +33-494-54.25.05

 

 

     >> ONZE VILLA’S BIJ LA CROIX VALMER

 


GRIMAUD, SAINTE MAXIME, LES ISSAMBRES en SAINT AYGULF
:

GRIMAUD

Het centrum van Grimaud ligt zo’n 5 km het binnenland in, met het oude dorpshart op de heuvel bij de ruïne van het kasteel. Niettemin valt een groot stuk van de kust tussen Sainte Maxime en Grimaud onder de gemeente Grimaud, het gebied dat ook wel met Beauvallon wordt aangeduid.

Hier zijn enkele openbare stranden, o.a. tegenover de ingang van het domaine Les Rives de Beauvallon. Meer richting Ste. Maxime vindt u Plage Guerrevieille en iets verderop Plage des Cigales. Bij deze laatste is een kleine privé-haven en bruggetje over het water.

Le Pingouin Bleu:
Een eenvoudige maar gezellige strandtent op een driehoekig deel van het strand vlakbij Hotel Beauvallon, naast het eerder genoemde Plage Guerrevieille, met uitzicht op Saint Tropez aan de overkant van de baai. De kleintjes kunnen heerlijk spelen in de schaduw van de bomen (waar u ook aan eenvoudige tafels kunt eten), de rest kan heerlijk op de ligbedden in de zon.
Adres: 4290 Route du Littoral, Grimaud
Website: www.facebook.com/lepingouinbleu
Email: via website
Telefoon: +33-494-96.36.22

     >> ONZE VILLA’S BIJ GRIMAUD

 

PORT GRIMAUD

Hier vindt u de openbare stranden Plage du Centre Ville met parking aan de Quai des Fossès en Plage Sud aan het einde van de Rue de la Giscle.


SAINTE MAXIME

Sainte Maxime beschikt aan de oostkant van het centrum over een breed zandstrand van bijna een kilometer lang, La Nartelle.

Bovendien zijn er enkele honderden meters verder oostwaarts ook (iets smallere) zandstranden die overgaan in de stranden van Les Issambres. Op het strand van La Nartelle is een jetski-verhuur bedrijf (www.jets-ski-ste-maxime.com), net als aan de zuikant van Plage des Éléphants (www.jetski-cotedazur.fr)

 

 

 

 

Le WYC:
Voor veel van onze huurders een bekende stek, gelegen aan het strand van La Nartelle.
Adres: 35 Avenue Général Touzet du Vigier, Sainte Maxime
Website: www.wyc.fr
Email: info@wyc.fr
Telefoon: +33-494-96.15.13

 


Mario Plage
:

Een uitstekende plek om bij het panorama over de Middellandse Zee bij Plage de la Nartelle te genieten van een goede maaltijd en een glas rosé. Prettige bediening.
Adres: 33 Avenue Général Touzet du Vigier, Sainte Maxime
Website: www.hotel-plage-ste-maxime.com/fr/restaurant
Email: hotel-la-plage@orange.fr
Telefoon : +33-494-96.15.40


Barco Beach:

Ook hier weer aan de brede stranden van La Nartelle. Er is een aparte speelplek voor de kleintjes. Op de open 1e verdieping kunt u aan de bar of aan een tafeltje nog beter genieten van het panorama over de zee.
Adres: 57 Avenue Général Touzet du Vigier, Sainte Maxime
Website: www.barcobeach.fr
Email: barcobeach@gmail.com
Telefoon: +33-494-96.46.49


Plage des Éléphants
:

Tussen La Nartelle (Ste. Maxime) en Les Issambres. In de kom van de baai gelegen, met uitzicht op de verderop liggende jachthaven van Les Issambres. De kustweg ligt hoger dan het strand en het restaurant, waardoor het geluid van de weg niet hoorbaar is. ’s Avonds vaak live muziek.
Adres: 51, Avenue du Croisseur Lèger le Malin, Sainte Maxime
Website: www.facebook.com/yveslarousse
Email: olivierbeach@hotmail.fr
Telefoon: +33-494-49.11.49

Ook aan de westkant van Sainte Maxime, op de Plage de la Croisette, zijn er strandtenten. Het strand is hier smaller dan bij La Nartelle, maar wel met een beter zicht op Saint Tropez aan de overkant van de baai.

Maxim’ Plage:
Strandtent tegenover de Jardin Botanique.

Adres: 35, Boulevard Jean Moulin, Sainte Maxime
Website: www.facebook.com/Maximplage
Email: niet gepubliceerd
Telefoon: +33-494-96.75.02

 


     >> ONZE VILLA’S BIJ SAINTE MAXIME

 

LES ISSAMBRES

Les Issambres heeft een kustlijn van ongeveer 7-8 kilometer, die bestaat uit rotsachtige delen en kleine zandstranden. Er zijn ook enkele inhammen tussen de rotsen waar gezwommen kan worden.

 

 

 

 

Plage Le44:
Gezellige Beach Club aan het begin van Les Issambres (officieel nog grondgebied van Ste. Maxime), met een prachtig zicht op zee. Ook voor de jongsten zijn er voorzieningen.
Adres: 125, Avenue du Croiseur Leger Le Malin (D559) – La Garonette – Sainte Maxime
Website: www.plage44.com
Email: onbekend
Telefoon: +33-494-49.63.16 (restaurant) // +33-494-49.13.67 (strand)


Les Planches:

Hoewel eigenlijk nog binnen de gemeente Sainte Maxime, ligt deze strandtent veel dichter bij Les Issambres.
Adres: 101, Avenue du Croiseur Leger Le Malin (D559) – La Garonette – Sainte Maxime
Website: www.facebook.com/lesplanchesrestaurant
Email: lesplanches83@gmail.com
Telefoon: +33-494-49.40.86

 

Le Cap Mail:
Echt een ideale ligging. Aan de boulevard in het centrum van Les Issambres. Hier lunchen, vervolgens boodschappen doen en dan naar uw tijdelijke “thuis”.
Adres: RN98 (D559) – centrum Les Issambres
Website: www.facebook.com/Le-Cap-Mail-136475769711917
Email: via website
Telefoon: +33-494-49.64.14

 

Le Cercle:
Op 2,5 km buiten het centrum Les Issambres, richting St. Aygulf, vindt u dit bekende restaurant met een klein strand. Vanaf het terras een prachtig zicht op zee en de fraaie kustlijn.
Adres: 2411 Corniche des Issambres – Les Issambres
Website: www.complexelecercle.com
Email: contact@complexelecercle.com
Telefoon: +33-7-88.70.73.24 (restaurant) // +33-494-17.53.84 (strand)


Le Cavo:

Een nachtclub/discotheek op het strand met een klein zwembad op de grens van Les Issambres en Saint Aygulf.
Adres: Plage de la Gaillarde – Les Issambres
Website: www.facebook.com/lecavoclub
Email: via website
Telefoon: +33-494-96.90.88 // +33-6-52.82.99.94

 

 

     >> ONZE VILLA’S BIJ LES ISSAMBRES

 


SAINT AYGULF

Saint Aygulf kent vele kleine zandstrandjes, eigenlijk allemaal ten zuiden van deze badplaats. Aan de noordkant, richting Saint Raphael, ligt de Plage des Esclamandes. Dit is een langgerekt zandstrand van 1,5 km, waarbij vaak gewindsurft wordt. Ook is er een jetski-verhuur.

 

 

 

 

 

Le Mas d’Estel:
Aan de noordkant van de Plage des Esclamandes, direct aan het einde van de langgerekte parking, is beach club Le Mas d’Estel (met een eigen parking). Hier treden ’s avonds vaak nationale en internationale DJ’s op.
Adres:  Les Esclamades – RN98 – Saint Aygulf
Website: www.lemasdestel.fr
Email: contact@lemasdestel.fr
Telefoon: +33-6-50.09.40.50


Les Caraïbes:

Aan het zuidelijke deel van het strand Les Esclamandes ligt de strandtent Les Caraïbes, ter hoogte van de 2e kunstmatig gecreëerde inham. Hier serveert men, voor zover wij weten, met name visgerechten.
Adres: RN98, Plage les Caraïbes – Saint Aygulf
Website: www.facebook.com/plagelescaraibes
Email: plagelescaraibes@live.fr
Telefoon: +33-6-62.09.56.48


Blanc & Bleu:

Helemaal aan het zuidelijke begin van Plage des Esclamandes, naast de haven, is de strandtent die behoort bij het er tegenover (aan de andere kant van de weg) liggende Van der Valk hotel.
Adres: 214, RD559 – Saint Aygulf
Website: www.hotelstaygulf.fr/en/beach-club
Email: reception@aygulf.valk.com
Telefoon: +33-494-81.77.47

 

     >> ONZE VILLA’S BIJ SAINT AYGULF

 

Zoek uw villa in de buurt van het strand.

 

 

 • Waar wilt u heen?

Gemiddelde klantwaardering voor service ProvAzur
9.4/10

Wij selecteren voor u

 • Fijne locaties, bij strand of dorp
 • Kwaliteit villa’s met zwembad en volop privacy
 • Het vakantiehuis dat bij u past

Ervaring en zekerheid in Zuid-Frankrijk

 • ProvAzur bestaat sinds 2004 en lid van de SGR
 • Uitstekende kennis van Zuid-Frankrijk
 • Wij kennen de eigenaren persoonlijk

We regelen het voor u

 • Alle villa’s door onszelf bezocht
 • Mensen ter plekke voor ontvangst en vragen
 • Goed bereikbaar, ook buiten kantooruren

Het is zoals u het verwacht

 • Fotoreportages door onze eigen mensen
 • Beschrijvingen op basis van eigen bezoek
 • Teksten ook op basis van klantreacties

Blijf op de hoogte van ProvAzur nieuws en aanbiedingen