Voor meer informatie of vragen bel +31-(0)35-53.88.336 bereikbaar tot 21:00 uur

Reset Password

klik om in te kunnen zoomen
Kaart laden
We didn't find any results
open map
Advanced Search

Vakantie in Biot voor het perfecte vakantiehuis, natuur en cultuur

Biot is een uniek stadje in het zuiden van Frankrijk, gelegen in het departement Alpes-Maritimes. De Middellandse Zee is zo’n drie kilometer verderop. ProvAzur verhuurt diverse vakantievilla’s met zwembad in Biot en omgeving, gelegen aan de Côte d’Azur.

 

De Côte d’Azur staat bekend als een luxueuze vakantieplek waarbij cultuur en natuur nog steeds de boventoon voeren.
Biot ligt tussen de dorpen Antibes en Valbonne en niet ver van het vliegveld van Nice.
Biot is omringd door bergen en natuur en is gelegen op de top van een berg met uitzicht op zee. In de zomermaanden is er gemiddeld tien uur zon per dag met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius. De ideale plek om een vakantiehuis met zwembad te huren!

Vakantie in Biot

Een van de bekendere attracties van het dorpje Biot is het Musée national de Fernand Léger (225, Chemin du Val de Pôme), dat volledig gewijd is aan de hierboven genoemde schilder/beeldhouwer van wie zo’n 350 kunstwerken zijn tentoongesteld. Léger was een tijdgenoot van Picasso.

Vanuit je vakantiehuis in Biot kan je de dag cultureel invullen met een bezoek aan de kerk in Biot, een tour door de werkplaats van een glasblazerij of een bezoek aan het kleine Musée d’histoire et de céramqiue Biotoises (8, Rue Saint Sébastien). Elke dinsdagochtend is er markt in Biot.

Een replica van een beeld van de in Monaco woonachtige bekende beeldhouwer Kees Verkade staat in de hoofdstraat van Biot. Het origineel staat bij terminal 1 op luchthaven Nice.

Je kan ook naar een van de vele nabijgelegen kustplaatsen aan de Côte d’Azur gaan en genieten van zon en zee. In Biot en omgeving zijn prachtige vakantiehuizen met zwembad te huur. Neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen het perfecte vakantie huis te vinden.

De historie van Biot

Biot is in 1209 opgericht door Tempeliers. Het dorp is vooral bekend door de kunstnijverheid. Deze ambachtsvorm was en is een grote inkomstenbron. Voorheen was Biot voornamelijk bekend door haar pottenbakkerijen, tegenwoordig zijn de glasblazerijen bekender. Een van de elementen waaraan je een glasproduct uit Biot kan herkennen zijn de kleine luchtbelletjes aan het oppervlak van het glas. Bij La Verrerie is het mogelijk de glasblazers aan het werk te zien.
In Biot zijn vele sporen te vinden van bezettingen in de prehistorie door verschillende volkeren. Het kleine bergstadje is lange tijd in strijd geweest met het nabijgelegen Antibes. Biot werd in die tijd door Keltisch-Ligurische stammen bezet, het iets verderop gelegen Antibes was onder Griekse invloeden. In deze strijd wordt door Antibes de hulp aan Rome gevraagd. De Liguriërs verloren de strijd in 154 v.Chr. Langzamerhand namen de Romeinen het dorpje in. De Romeinen bleven in de omgeving gedurende ongeveer vijf eeuwen.

Economische groei

Na de Romeinse overheersing brak een rustige periode aan. Het dorpje bestond op dat moment uit de Sainte-Maria Madeleine kerk, een aantal huizen en Place des Arcades. Het dorp is in vrede tot de opvolging van Koningin Jeanne de Provence. Plunderaars en de pest hebben ervoor gezorgd dat Biot een verlaten bergdorp werd. In 1387 werd Biot een rovershol. Deze situatie veranderde pas in 1470 toen koning René I van Anjou een vijftigtal gezinnen uit Val d’Oneglia (Italië) aanspoorde om naar Biot te verhuizen onder gunstige omstandigheden. Biot ervoer een economische opbloei.
Biot breidt zich uit in de jaren die volgen. Naast een economische opbloei vindt er ook een culturele opbloei plaats. Kunstnijverheid wordt steeds meer een onderdeel van de samenleving. Vanaf de zestiende eeuw verandert Biot in een belangrijk centrum voor de productie van aardewerken. Vanaf de negentiende eeuw vindt er echter een daling plaats van de kunstnijverheid.

Kunst en ambachten

Aan het begin van de twintigste eeuw houdt de daling van de kunstnijverheid aan. Het kleine bergdorpje heroriënteert zich weer op de agricultuur voornamelijk op tuin- en wijnbouw. Rond 1960 daalt de landbouw weer en herleven de kunst en ambachten hun glorie periode.
De schilder/beeldhouwer Fernand Léger en anderen vestigen zich in Biot en vergroten de naamsbekendheid van het bergdorpje. In 1956 ontwikkelt de glasblazer Eloi Monod een techniek waarmee het mogelijk wordt om kleine luchtbelletjes aan het oppervlak van het glas te creëren. In 1970 is het Sophia Antipolis Business Park opgericht, hier vestigen zich grote technische bedrijven zoals de onderzoekscentra INRA, INRIA en CNRS. Ook de technische afdeling van de Universiteit Nice is hier gevestigd.

Bekijk hier alle ProvAzur vakantievilla’s in Biot

 • Waar wilt u heen?

Gemiddelde klantwaardering voor service ProvAzur
9.4/10

Wij selecteren voor u

 • Fijne locaties, bij strand of dorp
 • Kwaliteit villa’s met zwembad en volop privacy
 • Het vakantiehuis dat bij u past

Ervaring en zekerheid in Zuid-Frankrijk

 • ProvAzur bestaat sinds 2004 en lid van de SGR
 • Uitstekende kennis van Zuid-Frankrijk
 • Wij kennen de eigenaren persoonlijk

We regelen het voor u

 • Alle villa’s door onszelf bezocht
 • Mensen ter plekke voor ontvangst en vragen
 • Goed bereikbaar, ook buiten kantooruren

Het is zoals u het verwacht

 • Fotoreportages door onze eigen mensen
 • Beschrijvingen op basis van eigen bezoek
 • Teksten ook op basis van klantreacties

Blijf op de hoogte van ProvAzur nieuws en aanbiedingen