Voor meer informatie of vragen bel +31-(0)35-53.88.336 bereikbaar tot 21:00 uur

Reset Password

klik om in te kunnen zoomen
Kaart laden
We didn't find any results
open map
Advanced Search

Vakantie in Gassin, rustig middelpunt van schiereiland Saint Tropez

Gassin village dorpHet centrum van het dorpje Gassin ligt op het hoogste punt van het schiereiland van Saint Tropez. Het dorp beslaat echter een groter oppervlak dan alleen de heuveltop. In totaal wonen er zo’n 2800 inwoners. Het dorp wordt gerekend tot een van “Les Plus Beaux Villages de France.

Gassin is een goede uitvalbasis om de omgeving te bezoeken. In de omgeving zijn er vele stranden, bijvoorbeeld die van Pampelonne of La Croix Valmer. Het dorpje is rustig en lijkt daardoor ver weg van de drukte van Saint Tropez. De auto parkeert u aan de rand van het dorp. De glooiende hellingen van Gassin zijn vaak bezet met wijngaarden. Vanaf het uitkijkpunt heeft u een geweldig uitzicht, naar de baai van Saint Tropez, het Massif des Maures en de toppen van de Pré-Alpes.

Vakantiehuizen in Gassin

ProvAzur verhuurt veel huizen in Gassin en de omliggende plaatsen zoals Saint Tropez, Ramatuelle, Grimaud en La Croix Valmer.
Er zijn zowel vakantievilla’s die, hoewel in de gemeente Gassin, heel dichtbij Saint Tropez liggen. Veder liggen er villa’s in de wijde, landelijke omgeving van Gassin.

 

 

 

Activiteiten in en om Gassin

Een van de meest bijzondere straatjes is gelijk de minst opvallende. Dit is namelijk het smalste straatje van Frankrijk, sommigen zeggen zelfs van de wereld. Op het smalste punt is deze straat, L’Androuno, slechts 29 centimeter breed!
Verder is het aardig om door de steegjes en straatjes te slenteren of een drankje te drinken en te eten bij een van de restaurants met grote terrassen.

 

 

In de lager gelegen, vlakke gedeeltes van Gassin ligt de Haras de Gassin. Haras betekent stoeterij/paardenfokkerij. Deze Haras de Gassin is ook bekend onder de naam Polo Resort & Country Club Saint Tropez. Erg leuk om zo een polo wedstrijd te bekijken, die bestaat uit 4 kwarten (chukka’s) van 7 1/2 minuut. De Club is bereikbaar onder +33-494-55.22.12 of en per email via contact@polo-st-tropez.com. Het restaurant onder +33.494-55.22.14.

 

 

Een andere exclusieve sportclub is de Golf & Country Club de Saint-Tropez et Gassin. Deze baan is een van de twee in Frankrijk die door de beroemde golfer en baan-architect Gary Player zijn ontworpen. De club biedt afgezien van een fraaie 18-holes baan, ook tennisbanen, een gym en een restaurant met groot terras met uitzicht over de golfcourse. De Club is bereikbaar onder +33-494-55.13.44.

 

 

Historie van Gassin

De naam Gassin (vroeger Garcin) duikt voor het eerst op in geschriften uit de 13e eeuw. Een kaart uit 1516 laat een met muren en een fort versterkt dorp zien, dat in feite uit slechts 1 straat bestond. De entree van het middeleeuwse fort, de “Porte des Sarrazins” is er nog steeds. De top van een heuvel was een logische plek om zich te verschansen tegen eventuele aanvallers. Het dorp in al die eeuwen dan ook altijd met succes verdedigd tegen vijanden, die binnen wilden dringen.

 • Waar wilt u heen?

Gemiddelde klantwaardering voor service ProvAzur
9.4/10

Wij selecteren voor u

 • Fijne locaties, bij strand of dorp
 • Kwaliteit villa’s met zwembad en volop privacy
 • Het vakantiehuis dat bij u past

Ervaring en zekerheid in Zuid-Frankrijk

 • ProvAzur bestaat sinds 2004 en lid van de SGR
 • Uitstekende kennis van Zuid-Frankrijk
 • Wij kennen de eigenaren persoonlijk

We regelen het voor u

 • Alle villa’s door onszelf bezocht
 • Mensen ter plekke voor ontvangst en vragen
 • Goed bereikbaar, ook buiten kantooruren

Het is zoals u het verwacht

 • Fotoreportages door onze eigen mensen
 • Beschrijvingen op basis van eigen bezoek
 • Teksten ook op basis van klantreacties

Blijf op de hoogte van ProvAzur nieuws en aanbiedingen