Voor meer informatie of vragen bel +31-(0)35-53.88.336 bereikbaar tot 21:00 uur

Reset Password

Advanced Search

Vakantie in Grimaud, prachtige villa’s rondom de kasteel-ruïne

Vanaf de ruïne die als overblijfsel van het kasteel in Grimaud bovenop de heuvel staat, heb je een schitterend uitzicht over de wijde omgeving. Dorpen als Saint Tropez, Gassin en Ramatuelle zie je liggen, soms vanaf het terras van je vakantiehuis.

Het dorpshart van Grimaud, waar smalle straatjes met winkeltjes en woonhuizen u omhoog of omlaag voeren, is nog geheel authentiek en sfeervol. De vakantievilla’s die ProvAzur aanbiedt, zijn een prima uitvalsbasis om Grimaud te ontdekken.

Strand en zee

Een groot deel van de kuststrook tussen Port Grimaud en Sainte Maxime behoort tot Grimaud. Deze strook wordt vaak aangeduid met Beauvallon. Sommige stranden zijn niet openbaar, vele andere wel. Ook kunt u vanuit Grimaud rijden naar de stranden van Pampelonne, die officieel onder de gemeente Ramatuelle vallen.

 

 

 

Activiteiten in Grimaud

Het laat zich  natuurlijk raden, dat een bezoek aan de ruïne van het kasteel van Grimaud behoort bij de dingen die je moet doen, eenmaal in de buurt van Grimaud. In het dorp, bij de brandweerkazerne is een grote parkeerplaats vanwaar je te voet aan een laatste steile klim begint. Bij het kasteel worden in de zomer vaak allerlei festiviteiten georganiseerd en concerten gegeven.
Vanaf het kasteel kun je de 17e-eeuwse molen zien die ook te bezichtigen is.

 

Wandelend over de heuvelachtige weggetjes die kris-kras door het dorp lopen, kom je bij de fraaie Romaanse kerk in het hart van het dorp l’Eglise St. Michel. Daarnaast zijn er nog 3 perfect geconserveerde kapellen uit de 11e, 15e en 18e eeuw. Dat zijn respectievelijk de Notre Dame de la Queste, La Chapelle des Pénitents en La Chapelle St. Roch, waarvan alleen de gevel van latere datum is (1900).

 

 

In de 16e eeuw hebben de bewoners een ingenieus systeem bedacht waarmee water uit de omliggende heuvels naar het dorp gevoerd werd. Al eerder hadden de Romeinen kanalen door de heuvels gegraven om het water van een bron 3 kilometer verder naar het dorp te kunnen brengen. In de 17e eeuw werd de – inmiddels gerestaureerde – molen Saint-Roch gebouwd die samen met 2 andere voor de watervoorziening zorgde.

 

 

Zondagochtend is er een heel leuke antiek- en rommelmarkt (Marché aux Puces), bij de Jas des Roberts, iets buiten het dorp. Op de weg van Grimaud naar Sainte Maxime, aan uw linkerhand voordat je bij de kustweg komt.

Verder hoort een bezoek aan Saint Tropez (denk eens aan de vroege zaterdagmarkt op de Place des Lices) natuurlijk tot de mogelijkheden. Net als aan Port Grimaud, waarvan de bouw in de 60-er jaren van de vorige eeuw is begonnen.

 

In Grimaud en omgeving zijn prachtige vakantiehuizen met zwembad te huur. Neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen het perfecte vakantie huis te vinden.

Historie van Grimaud

De eerste bouwwerken die later Grimaud vormden werden zo’n 6 eeuwen v.C. gebouwd. Toen was de kustlijn nog heel dichtbij. Dat is in de loop der eeuwen door aanslibbing wel veranderd. Nu ligt de kustlijn enkele kilometers verderop waar men in de 60-er jaren van de vorige eeuw begonnen is met de bouw van Port Grimaud. Hoewel velen zeggen dat de naam Grimaud iets te maken heeft met Grimaldi, de familie die heden te dage Monaco bestuurt, is dat niet te bewijzen.

Net zo min als de legende die zegt dat de uit het oude Griekenland verdreven Phryné de naam Athenopolis aan het dorp gaf. Ook rondom Grimaud hebben de Saracenen, die hun hoofdkwartier in La Garde Freinet hadden, huisgehouden. Pas nadat zij door Guillaume de Provence vlak voor het jaar 1000 waren verdreven, kwam er een periode van rust. Het kasteel, waar nu slechts de ruïne van rest, werd in de 11e eeuw gebouwd vanwege zijn strategische ligging op de top van de heuvel. Het kasteel hield stand tot in de 17e eeuw.

 

Bekijk de prachtige villa’s die ProvAzur verhuurt in Grimaud

 

 • Derk Brouwer

  Derk Brouwer


  Op zoek naar de perfecte vakantie aan de Côte d'Azur of in de Provence? ProvAzur helpt u graag het ideale vakantiehuis te vinden.

  Bel ons op +31-(0)35-53.88.336
Gemiddelde klantwaardering voor service ProvAzur
9.4/10

Wij selecteren voor u

 • Fijne locaties, bij strand of dorp
 • Kwaliteit villa’s met zwembad en volop privacy
 • Het vakantiehuis dat bij u past

Ervaring en zekerheid in Zuid-Frankrijk

 • ProvAzur bestaat sinds 2004 en lid van de SGR
 • Uitstekende kennis van Zuid-Frankrijk
 • Wij kennen de eigenaren persoonlijk

We regelen het voor u

 • Alle villa’s door onszelf bezocht
 • Mensen ter plekke voor ontvangst en vragen
 • Goed bereikbaar, ook buiten kantooruren

Het is zoals u het verwacht

 • Fotoreportages door onze eigen mensen
 • Beschrijvingen op basis van eigen bezoek
 • Teksten ook op basis van klantreacties

Blijf op de hoogte van ProvAzur nieuws en aanbiedingen