Voor meer informatie of vragen bel +31-(0)35-53.88.336 bereikbaar tot 21:00 uur

Reset Password

klik om in te kunnen zoomen
Kaart laden
We didn't find any results
open map
Advanced Search

Vakantie in La Croix Valmer, rustiger en toch dichtbij alles

Op de rand van het schiereiland van Saint Tropez ligt de fijne badplaats La Croix Valmer, met zo’n 3600 inwoners. Het zo’n anderhalve kilometer lange zandstrand van Sylvabelle tot Gigaro is op het zuiden georiënteerd, dus heerlijk voor de zonaanbidders.

Maar ook het Plage du Débarquement, dat vanaf de westkant van het dorp tot aan Cavalaire-sur-Mer loopt, is prachtig gelegen en in  totaal zo’n 3 km lang. Het dorp heeft, toch iets anders dan Saint Tropez, zijn relatieve rust weten te behouden. De plaats heeft in totaal zo’n 220 ha beschermd natuurgebied en in totaal zo’n 6 km strand.

Vakantiehuizen in La Croix Valmer

Er is een grote verscheidenheid aan villa’s die u kunt huren in en rondom het dorp. Sommige met zeezicht, andere met een blik op de omliggende natuur, maar altijd heerlijk luxe tot zeer luxe vakantievilla’s.

 

 

 

Activiteiten in La Croix Valmer

Natuurlijk behoort het bezoeken van een van de prachtige zandstranden tot de favoriete activiteiten, maar er is meer te doen. Zo kunt u zeillessen nemen bij een zeilschool (+33-494-79.68.01) op de Plage du Débarquement en zijn er prachtige wandelroutes, bijvoorbeeld langs de kust vanaf de oostkant van Plage Gigaro naar Cap Lardier, Cap Taillat en Cap Camarat. Echt adembenemend mooi! Ook zijn de zandstranden van Pampelonne (gemeente Grimaud, vlakbij Saint Tropez) relatief eenvoudig te bereiken.

 

Historie van La Croix Valmer

Het eerste gedeelte van de plaatsnaam (La Croix) is te danken aan de Romeinse keizer Constantijn, die in een visioen een kruis in de lucht zag als een teken van god, waardoor hij tot het Christendom bekeerde. Ter herinnering hieraan staat er in het dorp nog een groot kruis. De geschiedenis van La Croix Valmer begint in de Romeinse tijd, ongeveer 125 voor de jaartelling. Zelfs toen al werd de regio door voorname Romeinse families gebruikt als vakantiegebied. De Romeinen brachten de teelt van druiven en olijven en de daarmee verbonden productie van wijn en olijfolie. Veel later, rond het jaar 1882, besloten zakenlui uit de omgeving van Lyon zich hier te vestigen.  Heette het dorp in het verleden La Croix, La Croix de Cavalaire en La Croix des Mimosas, in 1934 kreeg het dorp zijn huidige naam.

Benieuwd welke villa’s we in La Croix Valmer kunnen aanraden? Klik hier.

 • Waar wilt u heen?

Gemiddelde klantwaardering voor service ProvAzur
9.4/10

Wij selecteren voor u

 • Fijne locaties, bij strand of dorp
 • Kwaliteit villa’s met zwembad en volop privacy
 • Het vakantiehuis dat bij u past

Ervaring en zekerheid in Zuid-Frankrijk

 • ProvAzur bestaat sinds 2004 en lid van de SGR
 • Uitstekende kennis van Zuid-Frankrijk
 • Wij kennen de eigenaren persoonlijk

We regelen het voor u

 • Alle villa’s door onszelf bezocht
 • Mensen ter plekke voor ontvangst en vragen
 • Goed bereikbaar, ook buiten kantooruren

Het is zoals u het verwacht

 • Fotoreportages door onze eigen mensen
 • Beschrijvingen op basis van eigen bezoek
 • Teksten ook op basis van klantreacties

Blijf op de hoogte van ProvAzur nieuws en aanbiedingen