Voor meer informatie of vragen bel +31-(0)35-53.88.336 bereikbaar tot 21:00 uur

Reset Password

klik om in te kunnen zoomen
Kaart laden
We didn't find any results
open map
Advanced Search

Vakantie in Ramatuelle, oud dorp op de heuvel met beroemde stranden

Ramatuelle

Op een heuveltop, 4 km van de kust, is het oude dorp Ramatuelle gebouwd. Rondom het dorp tot aan de stranden staan prachtige vakantievilla’s, waarvan een deel ook te huur is. Saint-Tropez en Pampelonne zijn dichtbij.

Het pittoreske dorpje Ramatuelle toont van buiten alsof het moeilijk benaderbaar is, maar de hoge muren hebben tegenwoordig geen beschermingsfunctie meer. Het is een vreedzaam, rustig dorp, waar vandaag de dag vele kunstenaars er hun woonverblijf hebben.

Zon, zee en strand bij Ramatuelle

De meest beroemde stranden van het schiereiland, La Presqu’île de Saint-Tropez, zijn die van Pampelonne. In tegenstelling tot wat velen denken behoren deze niet tot Saint-Tropez, maar tot de gemeente Ramatuelle.

Activiteiten in Ramatuelle

PampelonneMet de ligging van het dorpje zo dichtbij de beroemde stranden van Pampelonne, waar 5 kilometer zandstrand op u ligt te wachten, zal een van de activiteiten zeker een bezoek aan het strand zijn. Hier vindt u beroemde strandtenten als Key West, Club 55, Nikki Beach en Tahiti.
Ook op Pampelonne, bij Kon Tiki, is de European Diving School. Lijkt ons een geweldige plek om uw duikbrevet te halen.

 

De kleine smalle straatjes bieden niet alleen plaats aan restaurants en terrassen, maar ook aan vele kleine galeries waar lokale kunstenaars vaak exposeren.

In de zomer worden er in het dorp muziekfestivals georganiseerd, o.a. in augustus “Jazz à Ramatuelle” en meestal in juli een festival met klassieke muziek.

 

 

Ook een bezoek aan het een oud kerkje in het dorp, L’Église de Notre Dame, is aan te bevelen. Gebouwd in de 16e eeuw en daarna, in 1620, voorzien van een fraaie poort van serpentijn, een zeldzame, groengevlekte steensoort, ook wel groen marmer genoemd.De kerk heeft een fraai interieur met mooir plafondschilderingen. Ook is er een beeld, gesneden in hout van een vijgenboom, van Saint-André, de beschermheilige van Ramatuelle.

 

Op het schiereiland zijn diverse wijn-domeinen die u kunt bezoeken, waaronder die van Château Minuty, op slechts 3 km buiten het dorpje Ramatuelle, maar liggend in de gemeente Gassin. Dit château heeft recent een forse modernisering ondergaan, waardoor u nu kunt zien hoe een modern wijnbedrijf eruit ziet. Natuurlijk kunt u hier en bij andere châteaux ook proeven….

 

 

Vlak buiten het dorp stonden ooit 5 molens, gebouwd tussen de 16e en 19e eeuw, die gebruikt werden voor het malen van tarwe om er bloem van te maken. Er is slechts 1 molen over, geheel gerestaureerd. Le Moulin de Paillas is genoemd naar de eerste molenaar Jean-Baptiste Paillas.
Maar natuurlijk mag een bezoek aan Saint-Tropez niet ontbreken, of aan een van de andere gemeenten die hier in de buurt liggen, zoals Gassin, Grimaud en La Croix Valmer.

 

Historie van Ramatuelle

Er zijn 2 mogelijke oorsprongen voor de naam Ramatuelle. De ene is Rhmatu’llah dat in ’t Arabisch “door God gezegende” betekent, de andere is van veel oudere datum, het dorp zou vernoemd zijn naar een Gallische stam, Camatullici, wat later tot Ramatullici werd en uiteindelijk Ramatuelle.
Het verhaal gaat dat de bewoners van Ramatuelle ooit een aanval van de Saracenen hebben afgeslagen door hen met bijenkorven te bestoken. Daaraan herinnert nog de poort met de naam La Porte Sarrasine. Jammer genoeg hebben we verder weinig kunnen vinden over de geschiedenis van Ramatuelle. We houden ons aanbevolen voor suggesties van lezers…

Bekijk hier alle vakantievilla’s in Ramatuelle die ProvAzur verhuurt.

 • Waar wilt u heen?

Gemiddelde klantwaardering voor service ProvAzur
9.4/10

Wij selecteren voor u

 • Fijne locaties, bij strand of dorp
 • Kwaliteit villa’s met zwembad en volop privacy
 • Het vakantiehuis dat bij u past

Ervaring en zekerheid in Zuid-Frankrijk

 • ProvAzur bestaat sinds 2004 en lid van de SGR
 • Uitstekende kennis van Zuid-Frankrijk
 • Wij kennen de eigenaren persoonlijk

We regelen het voor u

 • Alle villa’s door onszelf bezocht
 • Mensen ter plekke voor ontvangst en vragen
 • Goed bereikbaar, ook buiten kantooruren

Het is zoals u het verwacht

 • Fotoreportages door onze eigen mensen
 • Beschrijvingen op basis van eigen bezoek
 • Teksten ook op basis van klantreacties

Blijf op de hoogte van ProvAzur nieuws en aanbiedingen