Voor meer informatie of vragen bel +31-(0)35-53.88.336 bereikbaar tot 21:00 uur

Reset Password

klik om in te kunnen zoomen
Kaart laden
We didn't find any results
open map
Advanced Search

Vakantie in Saint-Tropez, luxe jachten en villa’s

ProvAzur biedt vakantievilla’s in Saint-Tropez met zwembad van waaruit u gegarandeerd een luxe en unieke vakantie heeft. De naam van de plaats wordt ook wel koesterend afgekort tot Saint-Trop.

Saint-Tropez is een kleine havenplaats aan de Côte d’Azur, in het departement Var. Vanaf de jaren ’50 is het een trefpunt van kunstenaars en de beau monde. In de plaats zelf wonen ongeveer 6000 mensen, het aantal mensen dat deze beroemde plaats bezoekt is vele malen hoger. 

Zon, zee en strand

De stranden zijn prachtig in en rondom Saint-Tropez. Ze nodigen uit voor een heerlijke vakantie aan zee. Bij de stranden zijn er volop beachclubs, café’s en restaurants. Zomers worden er op het strand vaak modeshows gegeven. Ook kan je kiezen uit diverse watersporten als jetski’s en waterskiën. Hoewel het 3,5 km lange strand Pampelonne tot Ramatuelle behoort, denken velen dat het bij Saint Tropez behoort. Het ligt er dan ook dicht bij.

 

Activiteiten in Saint-Tropez

ProvAzur biedt een groot aantal luxe vakantiehuizen met zwembad aan, variërend van dichtbij het centrum tot in het buitengebied. Neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen het perfecte vakantie huis te vinden.
In de plaats zelf zijn diverse bezienswaardigheden als de citadel, de kerk en diverse beroemdheden als Guy de Maupassant hebben er gewoond. In het Museé de l’Annonciade zijn de tentoongestelde schilderijen van Matisse, Maillol (ook sculpturen) en Kees van Dongen te zien.

 

Het bezoeken van de Citadelle, het verdedigingwerk op het hoogste punt van Saint-Tropez, is zeker de moeite waard. De op zee gerichte kanonnen staan er nog. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. En juist dat strategisch belangrijke uitzicht was de reden van de bouw van dit fort, tussen 1602 en 1607 ter verdediging van haven van het dorp. Saint-Tropez was eeuwenlang de meest belangrijke plaats tussen Antibes en Toulon. Tegenwoordig is er in het fort een maritiem museum gevestigd.

 

Voor wie het nog weet, de acteur Louis de Funès, speelde de hoofdrol als enigszins kolderieke politieman in de Franse komisch films over de Gendarmerie in Saint-Tropez. Er werden in de 60-er en 70-er jaren in totaal 6 films gemaakt over de Gendarmerie in Saint-Tropez. Het toenmalige echte politiebureau werd ook als politiebureau in de film gebruikt. En nu is er in datzelfde, aan de buitenkant onveranderde, gebouw het Musèe de la Gendarmerie gevestigd, waarin wisselende tentoonstellingen zijn.

 

Al in het begin van de 20 ste eeuw was Saint-Tropez een geliefde trekpleister voor internationale sterren uit modewereld. In de oorlog is er helaas veel verwoest.
In de jaren ’50 werd het, mede dankzij Brigitte Bardot, weer een internationaal bekende badplaats. In de jaren ’90 kon men in de jachthaven de jachten van acteur Jack Nicholson naast die van de schrijver Harold Robbins aantreffen. En ook nu liggen hier de meest luxueuze jachten, van beroemde filmsterren of vermogende industriëlen.

 

Historie van Saint-Tropez

Ooit waren de Phoeniciërs, afkomstig uit gebieden rondom wat wij nu Libanon noemen, in deze omgeving neergestreken. Later, in de Romeinse tijd werd het dorp bekend onder de naam Heraclea. Saint Tropez dank zijn naam aan de edele Torpès, de chef van de persoonlijke lijfwacht van Keizer Nero, die in ongenade viel omdat hij het bevel van de keizer weigerde om zijn Christelijke geloof af te werpen.
Nero gaf daarop opdracht hem te doden. Zijn onthoofde lichaam werd, samen met een hond en een haan, op een vlot in de rivier de Arno bij Pisa geduwd om later aan te spoelen op de kust van het vissersdorpje. De bewoners namen Torpès aan als hun beschermheilige en doopten hun dorp om in Saint Torpes, ofwel Saint Tropez. Het verhaal wil dat de haan (“coq” in ’t Frans) met een draadje linnen (“lin” in ’t Frans) naar een dorpje iets het binnenland in vloog, dat daarop de naam Cogolin kreeg.
Nadat het Romeinse Rijk had opgehouden te bestaan woonden er verschillende volkeren in de regio. In het jaar 972 veerjoeg Guilaume de Provence er de laatste vreemde volkeren en liet de toren bouwen die nu “La Tour Suffren” heet.
In de 15e eeuw liet men 21 families uit het Italiaanse Genua de bescherming van de stad verzorgen. Als tegenprestatie werden deze families vrijgesteld van het betalen van belasting, iets wat veel van de huidige inwoners van het dorpje als muziek in de oren zou klinken. In de eeuwen daarna werd het dorpje steeds belangrijker als visserplaats en marinehaven.
Tijdens de Franse Revolutie, in 1793, werd het dorpje weer Hereclea genoemd, maar werd later toch weer bekend onder de naam Saint Tropez.
Aan het begin van de 20e eeuw werd het dorpje beroemd vanwege de schilders die er hun penseel hanteerden en Saint Tropez is eigenlijk de enige badplaats aan de Côte d’Azur die de Fransen zelf “ontdekt” hebben. Paul Signac, de “uitvinder” van het pointilisme was de eerste in 1892. Namen van schilders als Henri Matisse, Pierre Bonard en vele anderen waren er niet onbekend. De Parijse kopers van hun schilderijen raakten zo verliefd op de streek dat ze zich er steeds vaker vestigden. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw streek de internationale jetset er neer, nadat beroemdheden als Brigitte Bardot hen waren voorgegaan.

Bekijk hier alle vakantievilla’s in Saint-Tropez.

Summary
Vakantie in Saint-Tropez, luxe jachten en villa's
Article Name
Vakantie in Saint-Tropez, luxe jachten en villa's
Description
Wat valt er allemaal te doen, als je met vakantie in (of in de buurt van) Saint Tropez bent?
Author
Publisher Name
ProvAzur
 • Waar wilt u heen?

Gemiddelde klantwaardering voor service ProvAzur
9.4/10

Wij selecteren voor u

 • Fijne locaties, bij strand of dorp
 • Kwaliteit villa’s met zwembad en volop privacy
 • Het vakantiehuis dat bij u past

Ervaring en zekerheid in Zuid-Frankrijk

 • ProvAzur bestaat sinds 2004 en lid van de SGR
 • Uitstekende kennis van Zuid-Frankrijk
 • Wij kennen de eigenaren persoonlijk

We regelen het voor u

 • Alle villa’s door onszelf bezocht
 • Mensen ter plekke voor ontvangst en vragen
 • Goed bereikbaar, ook buiten kantooruren

Het is zoals u het verwacht

 • Fotoreportages door onze eigen mensen
 • Beschrijvingen op basis van eigen bezoek
 • Teksten ook op basis van klantreacties

Blijf op de hoogte van ProvAzur nieuws en aanbiedingen