Voor meer informatie of vragen bel +31-(0)35-53.88.336 bereikbaar tot 21:00 uur

Reset Password

klik om in te kunnen zoomen
Kaart laden
We didn't find any results
open map
Advanced Search

Vakantie in Sainte Maxime, een ideale badplaats

Een vakantievilla in Sainte Maxime huren, is de perfecte start voor een heerlijk kort of lang verblijf aan de Côte d’Azur. Sainte Maxime heeft een vrij lange kustlijn met vele stranden, van heel kleine tot iets grotere. En er is van alles te doen voor groot en klein.
Gezien vanuit Saint-Tropez ligt Sainte Maxime aan de overkant van de baai.

 

Strand en zee bij Sainte Maxime

Saint Maxime is een stadje met ruim 11.000 inwoners verspreid over maar liefst 8,000 hectares. Er zijn stranden waar je gratis op kan en er zijn stranden waar je voor een plek met ligstoel en parasol moet betalen. Het meest langgerekte strand is het oostelijke stuk van Sainte Maxime’s kustlijn, tot vlak voor Les Issambres.
Een van de strandtenten, St. Barth (+33-494-96.22.73), heeft een zwembad rondom een bar, waar het veiliger is voor kleine kinderen als de golven van de zee te hoog zijn. Aan hetzelfde strand vind je ook Mario Plage (+33-494-96.15.40) en Le Wyc (+33-494-96.15.13).
Een ander prima strandje, aan de westkant van het stadje, is Le Pengouin Bleu (+33-494-96.36.22), bij de rotonde zo’n 200 meter voor Hotel Beauvallon (= richting Grimaud): niet al te groot, beperkt aantal ligplaatsen en fraai uitzicht op Saint Tropez.

Activiteiten in Sainte Maxime

Een absolute aanrader is het bezoeken van Saint Tropez. Te druk op de weg? Een veel beter en leuker alternatief is het nemen van een veerboot (Bateaux Verts – tel: +33-494-49.01.450) vanuit de haven van Sainte Maxime, die je in de haven van Saint-Tropez aflevert. Deze heen-en-weer bootjes vertrekken heel regelmatig. Vanuit de haven vertrekt ook de duikboot Aquascope, met grote ramen waardoor je goed kan zien wat zich onder de waterspiegel afspeelt.

 

Golfen kan ook in Sainte Maxime. Met name voor Nederlanders die een vlak landschap gewend zijn, is het apart om eens een bal te moeten slaan die niet alleen een stuk verderop moeten landen, maar ook nog eens tientallen meters lager of een stuk hoger. Een flight op de fraaie 18-holes baan met zo nu en dan spectaculair uitzicht over de baai kunt u boeken op telefoonnummer +33-494-55.02.02.

 

 

Ook kun je zeilles nemen, bijvoorbeeld bij de Club Nautique (tel: +33-494-96.07.80). Als je jonge kinderen wilt laten deelnemen, weet dan wel dat de meeste instructeurs geen Nederlands spreken….dus informeer naar de mogelijkheden.

De goklustigen kunnen een gokje wagen in het Casino van de badplaats. En natuurlijk de heerlijke Franse keuken: vele restaurants en terrassen vind je tegenover de haven, langs de kustweg.

     Onze villa’s in Sainte Maxime, bekijk ze hier

Historie van Sainte Maxime

De Phocéens, afkomstig uit Marseille, vestigden hier ooit het handelskantoor “Calidianisi” voor wijn, olijven en olijfolie. Later in de decadente tijden van de Romeinen behield de plaats zijn welvarendheid. In de 7e eeuw werd de hele Golf van Saint Tropez en de plaatsen eromheen bezet door de Saracenen, die met name La Garde Freinet uitkozen als hun “uitvalsbasis”.
Toen zij in het jaar 972 werden verslagen door Guillaume de Provence, hadden de streekbewoners zich eeuwenlang teruggetrokken in de heuvels om te ontkomen aan georganiseerde bendes en zeerovers. Vele eeuwen was het bepaald onrustig in deze streken. Het enige gebouw uit deze tijd dat nog overeind staat is de Tour Carée, waar recht werd gesproken en waar kanonnen werden geïnstalleerd om de baai te beschermen.

Toen eenmaal de rust terugkwam, vestigden vissers zich langs de zee. Het is toen, rond het jaar 1000, dat het stadje is gesticht en door monniken die uit de streek van het huidige Cannes kwamen Sainte Maxime werd genoemd, naar een van hun heiligen. Het stadje vormde in de eerste eeuwen daarna een belangrijk deel van de verdediging van de Golf de Saint Tropez. Pas in de 18e eeuw vond het stadje zijn commerciële activiteiten terug.
Een grote vloot zeilschepen transporteerde hout, olie en wijn naar Marseille en Italië. Aan het eind van de 19e eeuw kwamen de dichters, schrijvers en schilders om er te genieten van het zachte klimaat.

In Sainte Maxime en omgeving zijn prachtige vakantiehuizen met zwembad te huur. Neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen het perfecte vakantie huis te vinden.

 

 • Waar wilt u heen?

Gemiddelde klantwaardering voor service ProvAzur
9.4/10

Wij selecteren voor u

 • Fijne locaties, bij strand of dorp
 • Kwaliteit villa’s met zwembad en volop privacy
 • Het vakantiehuis dat bij u past

Ervaring en zekerheid in Zuid-Frankrijk

 • ProvAzur bestaat sinds 2004 en lid van de SGR
 • Uitstekende kennis van Zuid-Frankrijk
 • Wij kennen de eigenaren persoonlijk

We regelen het voor u

 • Alle villa’s door onszelf bezocht
 • Mensen ter plekke voor ontvangst en vragen
 • Goed bereikbaar, ook buiten kantooruren

Het is zoals u het verwacht

 • Fotoreportages door onze eigen mensen
 • Beschrijvingen op basis van eigen bezoek
 • Teksten ook op basis van klantreacties

Blijf op de hoogte van ProvAzur nieuws en aanbiedingen